Amit a kollégák is szeretni tudnak

Kinek ne lenne ismerős az az érzés, amikor a főnök vagy a vezető kijelenti, hogy csapatépítő tréning lesz a következő hónapban, és ahelyett, hogy az ember örülni tudott volna, egészen egyszerűen a hideg is kirázta az eseménytől. Én is voltam munkavállaló még a saját vállalkozásomat megelőzően, és tudom jól, hogy mit érez ilyenkor az ember. Sajnos ezzel nem is igazán tud mit tenni, ha csak nem keres a vezetőség egy olyan csapatot, akik valóban érdekesen és jól meg tudják oldani a csapatépítő kialakítását, és nem csak egy kötelező rossz program lesz, hanem egy valóban közösség összekovácsoló és eredményeket hozó hihetetlen lehetőség a szervezet és persze ezen keresztül az egész cég számára.

Amikor én megalapítottam a vállalkozásomat megfogadtam, hogy csak olyan céget működtetek, ahol a vállalati kultúra és az összetartás hihetetlen magas szinten valósul meg. Hogy ha ez nem kivitelezhető vagy nem tudom megoldani, akkor bizony megszüntetem a tevékenységemet, még akkor is, hogy ha az nekem hatalmas anyagi károkat fog okozni esetleg. Hála a jó égnek azt mondhatom, hogy ez nem csak hogy nem következett be, de sikerült egy olyan szuper csapatot találnom a tréning és a coaching feladatok ellátására, na és persze a csapatépítés feladataira, akik megszerettették az egész céggel ezeket a folyamatos feladatokat, és már nem kötelező elemként tekintetnek rájuk, hanem egy hatalmas lehetőségként, amit egyre többen igyekeznek kamatoztatni és használni a karrierjük során.

Nagyon örülök, hogy sikerült a nagy célom, hogy egy jó hangulatú és összetartó csapatot tudjak a cégemnek tekinteni, akik iszonyatosan élvezik amit csinálnak és örülnek bejárni a munkahelyükre. Én nem akartam olyan emberek vezetője lenni, akik kedvetlenül és motiváció nélkül mennek be nap, mint nap dolgozni. Tudom milyen érzés, hiszen én is voltam ebben a cipőben.