Éttermünk legújabb intézkedése

Nem olyan régen vettem a bátorságot egy teljesen ésszerűtlen és váratlan döntésre, miszerint egy étterem vezetését vettem át. Persze tudom, hogy az elmúlt időszak nem igazán kedvezett a vendéglátó ipar számára, és a rezsi árak és folyamatos drágulás a mai napig hihetetlen nehézségek elé állítja ezt a szektort, de én mindig is szerettem a kihívásokat, és mint gazdasági szakember, marketing szakember nem állt távol tőlem a válságmenedzsment és változásvezetés végig vitele. Nem gondoltam, hogy ennyire sikeres lesz majd a projektem, de hála a jó égnek azt mondhatom el hogy egyáltalán nem volt gond az úton. Átformáltunk egy-egy folyamatos és teljes mértékben átalakítottuk a marketing elemeket a vállalaton belül, az eredmény pedig nem maradt el.

Én mindig is az a fajta ember voltam, aki a munkatársak véleményét nem csak meghallgatja, hanem egyben fontosnak is tartja és amennyire fontos vagy ésszerű és jó ötlet be is építi a mindennapi folyamatokba. Nem volt ez máshogy most sem, a csapat összetartás pedig hihetetlen mértéket öltött így. Egy kerek, összetartó, lendületes munkaközösség alakult ki, és külön jó érzéssel töltött el a csodálat az egyik kolléga arcán, amikor rájött, hogy az ötlete, miszerint a használt olaj gyűjtő használata indokolt lenne az étterem számára nem talált süket fülekre. Azóta már az equka használt sütőolaj gyűjtő helyein kerül elhelyezésre az elhasznált zsiradék.

Mindenkinek csak javasolni tudom, akár háztartás részére is, hogy használja ki az eqka nyújtotta szolgáltatásokat, mert hihetetlen fontos, hogy a környezet megfelelő figyelmet kapjon, nem csak saját magunk, hanem a jövő nemzedéke miatt is. Ez a használt olaj gyűjtő lehetőség pedig egyszerű, gyors és kényelmes, mindamellett hogy rendkívül környezettudatos.